måndag 7 januari 2019

KALKFÄRG

(Det här inlägget är ett samarbete med Kalklitir)

 Hej

För några dagar sen så målade jag om sovrummet med kalkfärg från Kalklitir och jag är helt förälskad i vårt nya sovrum. Det blev så varmt och ombonat här inne. Tänk vad lite färg kan göra skillnad. Vi hade ju en ljusgrå färg här inne tidigare som också var jättefin men väggen borta vid fönstret såg mer lila ut än grå tyvärr.


Visst blev det fint? Jag är helt såld på kalkfärg nu och funderar faktiskt på att måla om vårt vardagsrum också nu till sommaren. Väggarna blir så levande då färgen skiftar. Kulören som jag har använt heter "Celadon Primo" och skiftar lite i sand, grått och brunt beroende på ljuset inne i rummet.


 Då vi hade en ljusare färg på väggen innan så valde jag att bara måla på kalkfärgen direkt utan att grunda väggarna innan. Om man tex har en mörkare vägg så skulle jag rolla väggarna med grundfärg innan jag målade på med kalkfärgen. Man målar kalkfärgen med en bred pensel och jag valde att göra små kryss när jag målade för att få en mer levande känsla. Jag målade även två lager för bästa resultat. Här kan ni se hur färgen ser ut när den håller på och torkar. Vill ni se mer så kan ni gå in på min instagram och kika på mina stories under kategorin "renovering". Jag la upp några klipp där när jag målade.


Jag hoppas att ni blev lite inspirerade till att våga prova kalkfärg nu. Det var verkligen jätteroligt att måla även om jag var helt slut i armen efteråt. Men det var helt klart värt det. Hoppas att ni får en fin kväll!

Kram

Inga kommentarer: