fredag 18 oktober 2013

Bildstöld


Hej!

När jag startade min webbutik så ville jag ta egna bilder, inte bara lägga upp en vanlig "produktbild". När jag fotar så vill jag förmedla en känsla, jag vill inspirera folk. Bakom mina bilder så ligger det flera timmars arbete. Först så ska man "piffa" till rummet för att få den där känslan som man vill åt, man ska försöka att hitta det perfekta ljuset för att få bilderna så där ljusa och fina, sen ska man fotografera och redigera alla bilder.

När jag, av en ren slump, hittade flera utav mina bilder i en annan inredningsbutik på nätet så blev jag så himla arg, ledsen och besviken. Hur kan man stjäla någon annans bilder? Mina bilder som jag har lagt ner hela min själ i. Jag konfronterade företaget men jag fick mest bortförklaringar tillbaka. Mina bilder togs bort. Hela den här händelsen påverkade mig negativt. Jag hade ingen lust eller ork kvar. Det kändes som om jag hade tappat all min energi..

För några veckor sedan så händer det igen. Jag trodde inte att det var sant först. Samma person/företag hade tagit mina bilder och lagt upp dem i sin egen webbutik. Den här gången fick jag nog. Tack vare alla mail som jag har fått från personer som vet hur man ska hantera en "bildstöld" så vågade jag gå vidare med det här. 

Idag fick jag reda på att den här personen har lagt ner sin webbutik.

Till alla er som råkar ut för det här, stå på er! Ni har lagen på er sida. Tusen tack till alla ni som har stöttat mig både privat, på mail och på instragram. Det betyder så otroligt mycket ♥

5 kommentarer:

Ekenäsliv sa...

Ja what goes around comes around...
Bra att du stod på dig!!!
Ärlighet varar ju alltid längst.
Kram o ha en fin helg!
/Anna

Anna sa...

Vad bra att du stod på dig! Tycker att det är dålig stil att sno andras bilder och använda i sin egen butik. Lägger man ner tid på att starta butik, så kan man även fixa sina egna bilder.

Ha en trevlig helg!
Kram

Anonym sa...

Hej fina!
Driver också butik på nätet och fysisk. Arbetar med allt själv så jag känner med dig, vi lägger ner hjärta, själ och massor av tid på det vi gör. Har också råkat ut för detta med bilder ett antal gånger, däremot har bemötande varit positivt när jag sagt till. Så tråkigt med bemötandet du fick, förstår din ilska! Ta nya tag och förstå vad du är fantastisk och vilket superjobb du gör.
Skickar ett stort gäng kramar med positiv stärkande energi!!!
Jane

Ida Söderblom sa...

Så skönt! Man ska aldrig acceptera sådant! Skönt att det klarat upp sig! Kram

Anonym sa...

Vad härligt!! Sånt ska man inte behöva råka ut för...
Du har aldrig funderat på en liten vattenstämpel på dina bilder?
Ja jag blir otroligt inspirerad av dina bilder och handlar mer än gärna av dig!! :)
Kram Villelille