onsdag 2 maj 2018

LEMONS


 "When life gives you lemons, make lemonade."


 Jag hittade sötaste klänningen till Julia inne på H&M härom dagen. Betalade ynka 49 kr för den.


Hej

Jaha, då var man gräsänka måndag till torsdag igen.. Mattias började jobba idag efter 3,5 månad ledighet. Jag hade tänkt att ha Julia hemma med mig och Arvid så jag lär ju inte vara sysslolös om dagarna i alla fall. Jag tycker att det är lite konstigt att man måste försvara sig ibland, om att ha Julia hemma och inte på förskola. Visst kan det vara roligt att leka med andra barn ibland men det kan hon ju göra ändå när vi går till lekparken osv. Här hemma får hon en mamma som leker med henne, som ger henne mat, uppmärksamhet och pussar precis när hon behöver det. Hon är ju faktiskt inte ens två år. Så länge det funkar bra så tänker jag njuta för fullt av att ha barnen hemma. Förskolan kan nog vänta ett år eller två :) Det kanske blir inskolning för både Arvid och Julia samtidigt, vi får se helt enkelt.

Hoppas att ni får en fin onsdag!

Ps. Glöm inte bort att ni får 25% rabatt på den dyraste varan i webshopen den här veckan också. Passa på och köp en fin Morsdag-present vettja :)

4 kommentarer:

Förskolläraren sa...

Tycker att det är ett bra beslut att ha barnen hemma så länge man kan för tryggheten som finns hos en förälder går aldrig att ersätta! 😍 Men viktigt att veta är att barnen gör och lär sig så mycket på förskolan! Turtagning, samspel, naturvetenskap, matematik, språk, integritet osv osv.. men så länge man som förälder är medveten och arbetar med barnen hemma så lär de sig där med så klart! Och att ha barnen hemma till 2 årsåldern tycker jag är super! 🙌🏻 Men för att ha de kunskaper som krävs inför skola så bör man som sagt vara medveten om man vill ha dem hemma 😍

Anonym sa...

Det gör du helt rätt i! Väldigt konstigt att man ska behöva försvara att man älskar sina barn och vill vara hemma med dom så länge man kan!
Vill inte alla det om man kan? Hmm...
stå på dig å njut av dina dagar med barnen så länge du kan! ❤️❤️ //Annika

Anonym sa...

Trycker att du gör helt rätt min yngsta är också hemma "fortfarande" han blir snart två.. Men jag har inte bråttom & har lärt mig en så viktig läxa av de två äldre: Den tiden kommer inte tillbaka så ta verkligen vara på den! 8 åringen kan ju allt själv och 6 åringen börjar bli lika självständig så jag tycker absolut att du gör rätt,dom blir aldrig så små igen😍

Bella sa...

Tycker du tänker helt rätt! Barn klarar sig (hör o häpna) även utan förskolan och jag tror de mår mycket bättre hemma hos mamma eller pappa istället för att bli "insälngda" på förskolan så fort de fyllt ett år.
Njut säger jag!

Hälsningar en förskollärare och mamma