måndag 31 augusti 2015

Världens godaste äppelkaka!


Pappa har världens godaste äpplen i trädgården så jag hämtade några i lördags. Våra äpplen är inte riktigt klara än.


Jag bakade en äppelpaj och världens godaste äppelkaka. Receptet på äppelkakan hittade jag här förra hösten.


Hej!

Den här äppelkakan är så himla god. Den blir extra smarrig om den får stå i kylskåpet någon dag extra :) Här kommer receptet för den som vill ha.

Ingredienser:

3-4 stora äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vanlijsocker

150 gram smör (rumstempererat)
2 dl strösocker
3 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Gör såhär:

Ställ fram smöret i god tid så det hinner bli lite varmt. Skala äpplena och skär dem i bitar. Lägg äpplena i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker. Blanda noga, låt dem gärna ligga och marinera en stund. Starta ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker så att det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en slät smet. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd sedan ner det i smeten, tillsätt mjölken därefter. Rör, inte vispa. Klä in en rund springform som är ca 25 cm med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela äppelbitarna ovanpå och häll över "marinaden" som blev över. Grädda i 175 grader i ca 40-50 minuter. Jag brukar grädda kaka näst längst ner i ugnen. När kakan är klar så låt den svalna på bänken innan du ställer in den i kylskåpet. Dekorera gärna kakan med florsockerglasyr och pärlsocker :)

Kram L

Inga kommentarer: