måndag 25 juni 2012

Starta eget

Presenter och inredning för det lantliga hemmet.

Jag har alltid velat starta eget, redan som liten drömde jag om att ha en egen butik. Jag valde att starta en webbutik istället för en "fast" butik. Istället för att ta stora lån så använde jag en del av mina sparpengar för att köpa hem varor osv. Det var inte lätt i början, jag fick ofta kommentarer som "Starta eget? Du är alldeles för ung. Det är bättre att du jobbar i några år till" eller "Är du helt galen? Vet du hur jobbigt och svårt det är att starta eget?". Det var tungt men samtidigt så hade jag hela tiden min familj som stöttade mig. 


Jag valde att gå Handelsprogrammet i skolan så där lärde jag mig mycket om företagande, marknadsföring, bokföring osv. Jag använde mig också av Verksamt.se och ringde och fråga dem på Skatteverket om det var något som jag var osäker på. När det kommer till webbutiken så använder jag mig utav Textalk webshop, det är lätt att förstå och det är även super enkelt att göra en egen design. Det enda jag har fått hjälp med är loggan annars har jag gjort allting själv.


I början var det svårt att marknadsföra sig. Ska man ha en fin liten annons i någon tidning så kostar det flera tusen. För att hålla kostnaderna nere så försökte jag marknadsföra butiken gratis via familjen, mina underbara vänner, facebook och bloggen. Idag annonserar jag i inredningstidningen Älskade hem, google och på Eniro. Drömmen är att ha råd att annonsera i Lantliv, Sköna hem och Allt i hemmet.


Varför ska man vänta med att starta eget? Jag var 23 år och jag ångrar inte en sekund. Jag är så otroligt tacksam och glad över att jag fick uppfylla en av mina drömmar. Det är tufft ibland och självklart har jag haft motgångar. Men utan motgångar skulle man inte lära sig någonting. Det är bara att ta nya tag och se framåt. Ni får mer än gärna ställa fler frågor, jag har säkert glömt hälften av det som jag skulle skriva. Kram Knorkan

Ps. Vill ni så får ni jättegärna blogga om min butik, tipsa era vänner, låna mina bilder osv. Det skulle betyda så otroligt mycket för mig.

7 kommentarer:

Camillas Lantliv sa...

Jag älskar din blogg och din butik, om jag får länkar jag gärna på min blogg gumman:).

Kramis

Anonym sa...

Stark av dig och starta eget och att du inte lyssna på vad folk säger! Kul och få läsa lite om dig och ditt företagande.
Kram

Sofi sa...

Du är modig som vågat ta steget! Du inspirerar andra genom att våga och berätta om dig själv!
Fortsätt så!:)
Kram på dig

vitaspets sa...

Tycker också att du är modig .
Jag undrar vem som vann tavlingen ?
Kram karina

Sara sa...

Jättebra skrivet! Jag håller med de andra, du är verkligen modig som vågade ta steget och förverkliga din dröm. Din blogg och butiken är så fina och inspirerande.

Ha en fin dag!

Kram

Meam Die sa...

Å vad bra, man ska gå efter sina drömmar!!! Klart jag gör reklam för dig vännen!

kram kram

Jessica sa...

Så duktig du är som står på dig och gör vad du vill :) om jag får lägger jag gärna till din webbbutik som länk på min blogg :)
Kram Inspera