måndag 19 december 2016

ÅRETS STORA JULREA


Hej!

Igår var sista beställningsdagen för leverans innan julafton eftersom att jag bara skickar paket på måndagar (på morgonen). Eftersom att jag inte kan skicka några fler paket den här veckan så har jag startat årets stora J U L R E A redan idag. Jag kommer att byta ut sortimentet lite efter nyår så rean är ordentligt påfylld med både julsaker och lite annat :) Efter nyår så kommer jag även att byta till Posten vilket gör att jag kan skicka paket varje idag istället. Jippie!!!

Nu tänker jag ta några dagar ledigt men ni är varmt välkomna att fynda på julrean. Jag skickar paket som vanligt nästa vecka. Välkommen in och tack att ni handlar i min lilla webshop.

Kram

fredag 16 december 2016

TIDIG MORGON


Det är så fint med gamla möbler.


Får det lov att vara en grankotte?


Fina ljusstakar i fattigmanssilver och gjutjärn, ni hittar dem här.


Hej!

Julia väckte oss tidigt i morse så vi började morgonen med en långpromenad följt av kaffe och paketinslagning. Vi tänkte klä granen alldeles straxt eftersom att vi inte hinner det imorgon :) Den riktiga julstämningen brukar ju komma när granen är klädd. Vi har som tradition att klä den en vecka före julafton, så man hinner njuta lite av den :) I år fick det dock bli plastgran då jag blev så himla allergisk förra året. Lite tråkigt men hellre det än ingen julgran alls.

När brukar ni klä granen?

Ps. Den här veckan får ni 20% rabatt på alla plädar från Ib Laursen. Välkommen in i webshopen!

torsdag 15 december 2016

JULIAS RUM


Hej!

Jag älskar att planera och just nu så håller jag på och planerar Julias rum. Vi har redan börjat köpt lite småsaker, bland annat den här söta kudden från Dessin Design. Visst är den söt? Jag har även beställt hem jättefina djuraffischer som jag tänkte göra en stor tavelvägg av. På önskelistan står också ett tält i spets från Numero 74. Tänk vad mysigt att få krypa in där och läsa böcker.

Fortsättning följer..

onsdag 14 december 2016

FÖRSTA TANDEN


Såhär ser det ut i köket just nu. Stegen är ett gammalt loppisfynd. 


Hej!

Hoppas att ni mår bra och att ni njuter av allt vad julen innebär. Vi har handlat klart alla julklappar så nu är det bara inslagningen kvar. På fredag tänkte vi klä granen, baka lussebullar och slå in alla paket :) Julen är så himla mysig, speciellt när man får lite extra ledighet tillsammans med familjen.

Igår var det lucia och på morgonen när jag ammade så upptäckte jag att Julia hade fått sin första tand. Lilla tjejen börjar bli stor. Hon har vart lite kinkig men annars är hon lika glad som vanligt. Jag tänker fortsätta amma så länge det går, börjar hon bitas så får man väl ta ett beslut då :)

Hur gjorde ni med amningen när era barn fick tänder?

lördag 10 december 2016

FÖRSTA ORDEN


Godmorgon!

Känslan när ens barn säger "mamma" och "pappa" för den första gången, den slår det mesta. Hon har inte ens försökt att säga dem orden men i torsdags när hon låg på skötbordet så sa hon "mamma" och straxt efter "pappa". Så himla gulligt! Igår satt hon vid matbordet och sa "pappa", "pappa", "pappa" och sen när hon var hungrig så tittade hon på mig och sa "mamma". Lyckliga och stolta föräldrar! Tänk att man kan älska någon så otroligt mycket. Vad vore livet utan henne, våran glada lilla tjej :)

Trevlig helg!

onsdag 7 december 2016

LÄGGA NER ELLER FORTSÄTTA?


Hej

Sen Julia föddes så har jag inte riktigt haft tid med webshopen. Jag har i princip bara hunnit att packa upp leveranser och packat beställningar. Tiden har inte räckt till helt enkelt. Nu när det börjar närma sig årsskiftet så kände jag att jag måste fatta ett beslut, lägga ner eller fortsätta. Efter mycket om och men så har jag valt att fortsätta :) Jag saknar verkligen att fotografera och göra fina inköp till min lilla webshop. Sen jag startade år 2012 så har jag lagt ner hela min själ i företaget. Allt från fotografering till val av produkter.. Jag älskar verkligen mitt jobb!

Efter nyår så tänker jag uppdatera min lilla webshop, det blir en liten nystart kan man säga :) Jag tänker förbättra kassan med betalsätt, göra det enklare att handla, försöka få ner fraktkostnaderna, snabbare leveranser och göra om sortimentet lite. Det är så otroligt svårt att konkurrera med alla stora webshopar i dagens läge. Ni som har en liten verksamhet vet vad jag menar. Jag har inte råd att erbjuda fri frakt hela tiden eller att ha 40% rabatt på hela köpet.. Det jag kan erbjuda istället är att paketen blir omsorgsfullt packade, men en liten personlig hälsning och förhoppningsvis inspirera er med mina bilder. Jag hoppas verkligen att ni vill fortsätta besöka min webshop lite då och då :)

Om ni har några önskningar angående sortimentet eller något annat så är ni välkomna att höra av er!

Kram

tisdag 6 december 2016

SLUTA NATTAMMA


Julia i sin nya fina klänning från H&M. Hårbandet kommer från Hoppiloo.


Hej!

För några veckor sen så beslöt jag mig för att sluta nattamma. Julia har sovit bredvid mig sen hon föddes, det har vart enklast så då hon har ätit varannan timme dygnet runt i princip. När hon var runt fyra månader så märkte jag att hon inte åt så mycket på nätterna, hon låg mest och snuttade, så då tyckte jag att det var en bra tidpunkt att försöka sluta. Jag ville även att hon skulle börja sova i sin egen säng då det började bli alldeles för trångt i våran.

Vi hade ställt in oss på att det skulle bli många vakna nätter men det gick faktiskt hur bra som helst. Jag nattade Julia i sin säng kl 19.30 och första gången vaknade hon kl 00.00. Då räckte det med att stoppa om henne och ge henne nappen bara. Vi gjorde likadant när hon vaknade vid kl 02.00 också. Inget skrik alls. Hon var nog inte så hungrig helt enkelt.

Vi höll på så i en vecka ungefär sen sov hon förbi både kl 00.00 och kl 02.00. Nu vaknar hon mellan kl 03.00-05.30 på morgonen och vill ha mat så då brukar jag amma henne och efter det somnar hon om till kl 07.00 ungefär. Hon sover så mycket bättre nu när hon ligger i sin säng och det är så skönt att hon känner sig trygg där. Innan vi nattar henne så brukar vi värma ett gosedjur som innehåller en vetekudde och lägga i hennes säng :) Så mysigt med lite värme den här årstiden. Sök på "cozy teddy vetevärmare" så hittar ni dem.

Trevlig kväll!

TORPARDRÖM


Slagbord/stol/trälåda loppisfynd, pläd/ljusstakar/plädar min webshop, spegel ÖoB, tapeter Boråstapeter, klädskåp IKEA.


Hej

Nu har jag äntligen målat om slagbordet! Jag hittade en ny färg från Beckers som heter "Torpardröm". Den är så himla fin, dock en aning mörkare än vad bilderna visar. Jag måste nog införskaffa mig ett gråkort, eller vad det nu heter, och ställa om systemkameran. Färgerna blir inte alls rättvisa längre. Någon av er som vet hur man gör?

I nästa inlägg tänkte jag berätta hur det gick att sluta nattamma. Vi hörs lite senare eller imorgon!

måndag 5 december 2016

LINNEPÅSLAKAN



Spjälsäng Sebra, vimpel/sänghimmel Numero 74, mobil/spjälskydd Konges Slöjd (min webshop).


Volangörngott Ellos, linnepåslakan H&M, sänghimmel IKEA.


Sängen är en gammal kökssoffa som jag har målat om.


Hej!

Hoppas att ni mår bra. Det blev ett litet uppehåll igen tyvärr, ibland kommer livet emellan. Mina dagar har gått åt till att jobba, planera dopet och underhålla en liten bebis plus att jag har vart så otroligt trött i några veckor nu. Jag hoppas att energin kommer tillbaka snart men jag tror faktiskt att det är amningen som tar mycket på mina krafter. Jag får försöka vila och äta lite extra om dagarna nu.

Jag har ju glömt bort att visa vad jag fick i förlossningspresent av Mattias. Helt underbara linnepåslakan från H&M och söta volangörngott från Ellos. Jag fick även ett par pärlörhängen i guld utav mamma. Så himla snälla!

Nu ska jag passa på att göra i ordning lite lunch medan Julia sover. Vi hörs snart igen! Ps. Glöm inte att kika in i webshopen, nytt erbjudande varje vecka fram till jul.